sobota, 31. marec 2012

MADE IN DOMA SPACANO: ŠTAMPILJKE

Hahahaha, le kaj pomeni "made in doma spacano", se boste vprašali... To ni "made in..." Slovenia, EU, ipd., temveč nekaj bolj preprostega, pa vendar... Že dolgo imam v navadi, da izdelkom na katere sem še posebej ponosna ob vprašanju, kje sem jih dobila, oz. od kod ideja, odgovorim, da so kar made in doma spacani. Dandanes bi bil zelo popularen naziv, da so avtorsko delo, čemur se pa jaz rada ognem. Bolj preprosta razlaga bi bila: kako narediti nekaj iz materialov, ki jih imam doma in kar nato drugi označijo za lepo. Saj kar dosti zapravim za material, vendar mi je večji izziv, če nekaj naredim sama, če recikliram, spremenim namenbnost, ipd. Aja, pa še ceneje je!
Idej imam kar nekaj, tako da lahko pričakujte več objav s tem naslovom. Upam samo, da vam ne bo potrebno spet čakati pol leta nanje.
Za današnjo objavo sem izbrala nalepke, kupljene za 1€. Motiv mi je bil všeč, zato sem si rekla, da bi bile to luštne štampiljke.
Doma imam  koščke (ostanke "nevemčesa") 1cm debele moos gume, ki so čakali že par let (tole se pa ponavlja kot stara plata, kajne?  hihihihi) na primerno idejo. No ja, idej, kako porabiti te koščke je še kar nekaj-več, kot je koščkov.Te nalepke sem nalepila na gumo in jih obrezala.
Evo, to je pa rezultat:
 Modro ozadje sem naredila s koščkom stiroporja, ki sem ga preprosto odtisnila na fotokopirni papir. Efekt pikic mi je prav všeč, pa vam?
Tako pa izgledata končna rezultata:

Voščilnici sta res malo kičasti, sta pa unikatni.

No, to bo zaenkrat vse.

Lep pomladni pozdravček!

5 komentarjev:

 1. Ne moreš, da verjameš, bi lahko rekla.Drugače pa super ideja.

  OdgovoriIzbriši
 2. Uau kakšna domišlija in res prav koristna. Zelo lepo so ti uspele tele štampiljke in izdelki so fantastični. LP

  OdgovoriIzbriši
 3. Wauuu lepo ... res super ideja. Lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Ti si neverjetna...res znaš iz malega narediti veliko.

  OdgovoriIzbriši