nedelja, 23. oktober 2011

BUNKICE "A-LA-JANJA" PO MOJE

Lani je v Dekanih Janja predstavila tehniko barvanja bunkic z distressi. Pravi, da sicer to ni njena ideja, vendar se je ta tehnika na Otoku zakladov prijela kot "bunkice a la Janja".
Tudi meni je bil način barvanja prav všeč. Ker pa nisem premogla široke barvne palete distressov, tamalih versacolorjev mi je pa bilo škoda, sem se morala domisliti druge variante. Najprej sem uporabila krede, davno kupljene v Hofru (še ena izmed "nevemzakajbomrabilavendarmoramtonujnoimeti"). Barvala sem s pomočjo davno kupljenih vatiranih blazinic za odstranjevanje ličil, nato sem se spomnila na davno kupljene komplete papirja, zraven katerih so bili tudi pom-pomi. To so bunkice, podobne filcanim bunkicam, za katere nimam pojma, zakaj bi jih lahko porabila. No, v glavnem je oboje kar uporabno. Ampak kredo je potrebno utrditi... Nič lažjega in iz omare potegnem na plano davno dobljen lak za lase. Pa naj še kdo reče, da ne velja tisto o: "čez 7 let vse prav pride", hehehe.
Ampak to ni razlog mojega pisanja...
Davno nazaj, kakih 20 let, mi je mama podarila senčila za oči. Jaz se pa ne maram mazati in sem jih pospravila v omaro in... ne, nisem pozabila. V glavnem, ko sem razmišljala, kako ne-uporabljati kred, da bi zdržale dlje, sem se spomnila na senčila. Že po prvem poizkusu sem bila zadovoljna z učinkom in v skladu z mojim prepričanjem o širjenju znanja in idej delim to z vami.


Iz grafoskopske folije sem izrezala kroge in jim tudi označila premere. Folija je praktična, ker se jo da lepo postaviti in čistiti.
Barvo sem nanašala s prstom s krožnimi gibi.
Pri barvanju naslednje bunkice, sem prejšno pokrila z izrezom-tu prav pridejo napisane številke, da mi ni potrebno iskati ustreznega izreza. Barve so rahlo svetlikajoče, pa še utrjevati jih ni potrebno.
Ja, včasih se splača biti škrt  :lol:

Lep večer, kolikor ga je še ostalo
 Škrga

3 komentarji:

  1. Super idela barvanje s senčili :)). Bunkice sedaj delujejo še lepše, saj se tudi svetijo. Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Česa se pa ti ne spomniš? Tele bunke so ti čudovito uspele.

    OdgovoriIzbriši
  3. no sem prišla pogledat, če se kaj dogaja tudi tukaj, a vidim, da blogec sameva.. lepo si prikazala tele bunkice... lep topel pozdrav..

    OdgovoriIzbriši