nedelja, 26. junij 2011

Še en fimo projekt

Pri meni projekt pomeni, da dobim idejo, kako čimbolj zakomplicirat zadevo. Zato ponavadi traja, preden idejo tudi udejanjim.
Prvi fimo projekt, ki sem se ga lotila, je bila izdelava fimo klobase po sliki…
 
Pa izdelava zoba morskega psa…
 
Nato sem vezla s fimom-dobesedno…
 

Moja želja je, da bi lepo vezla. Pa se ne spravim… Glede na to, da sem se odločila, da bom zmanjšala svoja hobi področja, se verjetno tudi ne bom. Samo kaj, ko pa so vezenine tako lepe. In, ker rada mešam tehnike na druga področja, se mi je utrnila ideja o klobasi vezenini.
Najprej sem za začetek poiskala vzorček in ga prerisala na papir. Za prvič sem izbrala »preprostega«-dvobarvnega (izbrala sem transparent in belo barvo fima) in nastal je 14x14cm velik vzorček s 3x3mm velikimi kvadratki. Na hitro sem izračunala, da bom za to porabila 8-10 paketkov fima, če bom delala nižjo osnovo. Nato sem z ekstrudejem naredila 3mm debele kače. Te kače sem nato narezala na 1,5cm dolge kačice in jih začela pokončno polagati na vzorec. Ker sem prej čez vzorec postavila stekleno šipo, sem s tem zavarovala papir in s premikanjem omogočila boljši nadzor nad napakami. Delo je zamudno, ker je potrebno neprestano preverjanje pravilnosti vzorca, kačice pa so majhne… Za obliko klobase sem določila kvadrat, ker ga je lažje reducirati in kljub nižini je manj popačenj. Škoda, ker postopka nisem tudi slikala. Se bom naslednjič bolj potrudila.
Tole je vzorček:

Klobasa:
 Se ne vidi dobro vzorca, ker je nepečen transparenten fimo bolj bel, kot prozoren.

Tako pa zgleda na izdelku, oz. na polizdelku:
Meni je všeč in verjetno bom naredila še kaj v tem stilu. Kaj bom pa naredila z nastalimi klobasami je pa drugo vprašanje, saj se za izdelavo porabi zelo veliko fima.
1 komentar:

  1. Tole tvoje zadnje vezenje je pa res hudo dobro in odlično zgleda na pisani podlagi ... sama se pa res nebi kej tazga spomnila ... odlično ... no malo manj odlična pa je količina ponucanga fima ... ampak prepričana sem, da ti bo uspelo v promet spravit tako hudo klobaso ... ;o)

    OdgovoriIzbriši