nedelja, 27. april 2014

DENARNICA ZA ABRAHAMOVKO

Ojla!


Tokrat vam pokažem denarnico, narejeno za sodelavko, ki je praznovala abrahama. Po prvotnem načrtu, bi za darilo morala dobiti torbo, je pa na koncu dobila bon za nakup le-te. Kljub temu je izpadlo dobro, sodelavka je mislila, da je denarnica od firme, ki dela torbice.

Imela sem lep, rjav karton s teksturo usnja, super, sem rekla, če ne bi delala na pamet in ga polomila. Kaj pa sedaj? Jah, nič, bomo pa še malo bolj improvizirali...

Najprej sem odrezala karton 10,5" x 6" in naredila utore pri 3,5"/ 4"/ 7,5"/ 8". Seveda sem mislila, da bo denarnica imela še del za kreditne kartica, vendar sem kasneje to misel opustila in višek odrezala stran. Ta višek ni vštet v mere, ki sem jih navedla. Da slučajno ne bi kaj polomila, sem napisala, kje je notranji del.


Ker nisem imela več „usnjenega“ kartona, pa tudi primerne mapice za embosiranje ne, sem se odločila improvizirati. Za štampiljko sem uporabila vrečko, ki jo ponavadi dobimo ob nakupu kake malenkosti. Vrečka mora biti malo debelejša, kot tiste, ki jih dobimo npr. v lekarni. Odtise sem nato embosirala z prozornim prahcem. Izpade kar dobro, kajne?Za zgornji del denarnice sem najprej določila sredino in obrisala šablono, nato pa ročno izrezala.


Šablono sem obrisala tudi na košček kartona, mere niso pomembne, ker sem obrezala, ko sem zalepila na denarnico. Glavno, da sem prej naredila utor pri 1/2“, v sredino pa luknjo, kjer bo magnetek. Karton sem počečkala, da mi ni bilo treba misliti, katero stran bom embosirala in katero lepila.

Magnet sem zalepila z lepilno piko, za vsak slučaj pa sem ga še oblila z glossy accents.

Odrezala sem 2 papirja velikosti 3 1/4“ x 3“ in naredila utore na vsake 3/8“ .


Naredila sem harmoniki in ju zalepila na osnovo denarnice. Izrezala sem karton velikosti 5 3/4“ x 3 1/4“ in ga zalepila na srednjo stopničko harmonike.Denarnico sem sestavila in jo zlepila z začasnim lepilom. Magnetek sem pobarvala z belo blazinico in zaprla denarnico. Tako sem dobila natančen odtis, kje mora biti drugi magnetek, da se bo denarnica lepo zaprla.Magnetek sem zalepila na notranji del denarnice in ga prekrila z kartonom, pri tem pa sem seveda bila pozorna, da sem ga pravilno obrnila. Nato sem zalepila še zgornji del harmonike na osnovo denarnice.

Denarnica je bila končana.Sedaj pa finese ;-))) Denarnica ni denarnica brez:
...kuponov


...papirčkov (ker je namenjena za rojstni dan,so na papirčkih razne dobre misli za rojstni dan)


... ter kartončka, kjer bodo podpisi vseh sodelavcev in sodelavk.


Poleg vsega ni manjkalo tudi denarja (tapravega ), ki je ostal po nakupu bona.


Tako, denarnica je končana, ker pa je kar nekaj embosiranja, jo prijavljam na 106. izziv CRAFT-alnice , kjer želijo embosiran detajl.
Upam, da se slike vidijo, ker imam še vedno težave z netom (niso windowsi- imam 7ko; naj ne bi bili virusi, ker imam težave povezane samo z internetno povezavo, pa 1x skoraj ni težav, naslednjič ne morem nič gledati, prenašati, posodabljati...)
Lp,
Škrga

10 komentarjev:

 1. Šjora tole pa je denarnica in pol! Super si se znašla z vrečko namesto šablonice, da si embossirala - vsaka čast za idejo in izvedbo.

  Čisto en namig - a si poskusila pososdobiti "Javo" in ostale vstavke na računalniku oz. brskalniku? Včasih zaradi tega ne moreš gledati slik in filmčkov...

  OdgovoriIzbriši
 2. Super denarnica! Dobro si improvizirala z videzom usnja :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlična ideja z vrečko. Denarnica je čudovita.
  Hvala, ker si se nam pridružila na 106. izzivu CRAFT-alnice. Lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasna denarnica, hvala za nazoren prikaz, v kratkem mi bo tvoj tutorialček še kako prav prišel. Mere so v cm ali inčih? Upam da v cm, inčev ne maram.

  Hvala, da si z nami v Craft-alnici Lili

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ojla!
   Me veseli, da ti bo prišel prav. Žal so mere v inčih, saj sem delala s pomočjo table za utore, ki ima inče. Meni inči tudi ne sedejo, vendar mi je s tablo delo dosti lažje, da se raje prilagodim, kot bi se matrala z ravnilom.
   Lp, Škrga

   Izbriši
  2. Hvala <3, se bom morala pa še jaz potruditi z inči ;).

   Izbriši
 5. Super si naredila tole denarnico in usnje resnično izgleda kot pravo :-))
  Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici ... Srečno!

  OdgovoriIzbriši
 6. Kul ideja. Hvala za "navodilca". Sploh pa mi je všeč, kaj vse je šlo noter - kupončki, papirčki, denar je pač v vsaki ženski denarnici. Jaz se moram spet lotit pospravljanja, da bom vanjo sploh še lahko dala denar ;-)

  OdgovoriIzbriši